Het nieuwe jaar klinkt nog als ver weg, maar als het om recruitment gaat, is dat het zeker niet! 

De economische situatie en wereldwijde gebeurtenissen, zoals de oorlog in Oekraïne, hadden dit jaar ook grote gevolgen voor de beschikbaarheid van banen. Doordat de markt terughoudend was als het ging om grootschalige investeringen en door de economische onzekerheid, stelden veel bedrijven nieuwe Microsoft Dynamics implementaties uit. Afwachten was het credo bij velen. Dit had natuurlijk een directe invloed op de functies beschikbaar voor Microsoft Dynamics professionals. 

Maar nu zien we dat de economie wat meer tot rust komt en investeringen in IT weer bovenaan de agenda staan voor veel bedrijven. De noodzaak om bij te blijven met ontwikkelingen op het gebied van AI speelt hierbij natuurlijk een grote rol. De groeiende stabiliteit van de economie heeft ook geleid tot een grotere vraag naar fulltime vacatures in de sector, in tegenstelling tot tijdelijke posities voor zelfstandige professionals.

De groei van Microsoft heeft natuurlijk ook een directe invloed op het aantal banen beschikbaar in onze sector. Het afgelopen jaar heeft Microsoft indrukwekkende resultaten laten zien, met aanzienlijke groei voor de Microsoftproducten en -diensten. Deze groei wordt verwacht door te zetten in de komende kwartalen, en dit is ook een van de oorzaken van de voortdurende krapte op de arbeidsmarkt voor Microsoft Dynamics profielen.

Al zijn we als werkgevers vaak druk met het laatste kwartaal van dit jaar en om de beste resultaten voor dit jaar te behalen, het is van cruciaal belang om nu al na te denken over de benodigde resources voor jouw team voor 2024. De groeiende vraag naar IT-gerelateerde functies en de toename van mensen die van baan willen veranderen, wijzen op een aanzienlijk verloop in personeel. Maar dit betekent niet dat je van de ene op de andere dag, iemand binnen kunt halen. Houd er rekening mee dat het opstarten van het recruitment proces en het vinden van de juiste kandidaten tijd kost.

Dit is waar Axplain in beeld komt. Dit is het perfecte moment om met ons in gesprek te gaan en plannen te maken voor 2024. We kunnen je helpen bij het identificeren van de juiste IT-resources voor jouw organisatie en bij het opstellen van strategieën om te profiteren van de groeiende markt en de veranderende arbeidsmarkt.

Het is nu aan jou om vooruit te denken en je team en investeringen in Microsoft Dynamics talent goed voor te bereiden voor het komende jaar. Neem vandaag nog contact op met Axplain en we helpen je graag bij het plannen van een succesvol 2024!

Over ons