Een recruitment bureau wat geen verstand heeft van recruitment? Ja, eigenlijk wel. Waar veel recruitment bureaus pure HR en recruitment ervaring hebben en weinig koek gegeten hebben van de business side, is het bij Axplain precies andersom. Wij hebben juist jarenlange ervaring aan de andere kant van de tafel en hebben door de jaren heen voor onze bedrijven honderden Microsoft Dynamics 365 consultants, project managers, en sales managers aangenomen. 

Bij Axplain geloven we daarom in een andere benadering van recruitment. In een wereld waarin matching processen, assessments en CV-analyses vaak de norm zijn, vertrouwen wij op iets anders: ons gevoel en onze 25+ jaar ervaring. We hebben ontdekt dat deze intuïtie en kennis ons in staat stellen om snel te begrijpen wie onze kandidaten zijn en wat onze opdrachtgevers nodig hebben. Het is deze diepgaande expertise die ons succesvol maakt, omdat we niet alleen kijken naar vaardigheden, maar juist naar de persoon achter het CV. 

Bij elke kandidaat stellen we de vraag of we deze persoon voor ons eigen bedrijf zouden hebben aangenomen. En dat is wat ons betreft de beste graadmeter! 

Kennis & ervaring

Onze aanpak is gebaseerd op de kennis en ervaring die we in de afgelopen 25 jaar hebben opgedaan. We hebben ons gespecialiseerd in het werken met ERP- en CRM- applicaties, zoals Microsoft Dynamics 365 en Exact Software, en hebben veel ervaring met deze systemen. Deze technische kennis stelt ons in staat om de vereisten van onze opdrachtgevers scherp te krijgen en snel te identificeren welke kandidaten over de juiste vaardigheden beschikken. We begrijpen de ins en outs van deze applicaties als geen ander en kunnen daardoor een grondige analyse maken van de benodigde ‘hard skills’.

Culturele fit

Maar bij Axplain gaat het zeker niet alleen om technische vaardigheden. We hechten juist ook veel waarde aan ‘soft skills´ en de culturele fit van een kandidaat bij het bedrijf. Onze jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat het niet alleen draait om wat er op papier staat, maar juist om de persoon achter het CV. We hebben de intuïtie ontwikkeld om te begrijpen wat voor soort persoon we voor ons hebben tijdens gesprekken met kandidaten. Dit stelt ons in staat om te bepalen of ze passen bij de cultuur en manier van werken van onze opdrachtgevers. Daarnaast kijken we naar wat deze kandidaten zoeken qua groeimogelijkheden en werk-privé balans, want ook dat zijn belangrijke concepten als het gaat om het maken van de juiste match. 

Persoonlijke begeleiding

Bij Axplain gaat ons werk veel verder dan alleen het matchen van kandidaten met opdrachtgevers. We willen zowel onze kandidaten als onze opdrachtgevers helpen om de juiste keuzes te maken. We bieden ondersteuning en begeleiding aan kandidaten bij het maken van loopbaankeuzes en het navigeren door het recruitmentproces. We helpen opdrachtgevers om hun gewenste profiel scherp te krijgen en om beter inzicht te krijgen in de eigenschappen die het succes van een kandidaat op lange termijn bepalen. De kunst is niet alleen om de kandidaat binnen te halen, maar ook om deze kandidaat te behouden. Met onze service blijft 93% van onze kandidaten langer dan een jaar bij hun opdrachtgevers ondanks de hoogst competitieve markt waar we in zitten. Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat meer dan 50% van de kandidaten van een recruitment bedrijf binnen een jaar weer weg is bij de opdrachtgever.

Bij Axplain hebben we ervoor gekozen om ons recruitmentproces te benaderen vanuit een uniek perspectief. We vertrouwen op ons gevoel en onze 25+ jaar ervaring, in plaats van alleen maar te vertrouwen op asessments en CV-analyses. Onze diepgaande kennis van ERP-applicaties en ons begrip van zowel ‘soft skills’ als ‘hard skills’ stellen ons in staat om snel en effectief de juiste kandidaten te vinden voor onze opdrachtgevers. We zijn er trots op dat we niet alleen een matchmaker zijn, maar ook een partner die kandidaten begeleidt en opdrachtgevers helpt om hun recruitment doelen te bereiken. 

Over ons