De juiste Microsoft Dynamics professionals vinden in de huidige markt is geen makkelijke opgave. Een specifiek, redelijk schaars, profiel, steeds meer mensen die voor zichzelf beginnen, en een markt die constant in beweging is zorgen voor een recruitment uitdaging voor vele organisaties. Maar die juiste profielen vinden is niet onmogelijk en zeker niet als je rekening houdt met het volgende: 

Flexibiliteit is key

We zien vaak dat elke opdrachtgever precies hetzelfde profiel zoekt, maar deze profielen zijn indien mogelijk nog schaarser. Bij Axplain kunnen we je helpen te brainstormen om vanuit een andere invalshoek naar je vacature te kijken. Wat heb je echt nodig? Wat is haalbaar en realistisch? I.p.v. puur alleen solution architects te zoeken kun je ook bijvoorbeeld een consultant aannemen die wil en kan doorgroeien naar solution architect. 

Wees duidelijk in wat je zoekt

Definieer duidelijk wat je echt nodig hebt en ga het profiel niet constant wijzigen tijdens het selectieproces óf na het aannemen van de kandidaat. Meerdere veranderingen aan de rol tijdens het wervingsproces of, nog erger, als de kandidaat al aan de slag is, kunnen leiden tot frustratie en ontevredenheid. En dit heeft natuurlijk impact op je kans van slagen om deze professional binnen te halen of te behouden. Het is van groot belang om een consistent profiel duidelijk te hebben voor je aan het wervingsproces begint. Mocht het profiel toch gewijzigd moeten worden nadat iemand al is aangenomen, betrek die persoon er dan bij en kijk samen naar eventuele wijzigingen. Axplain kan je helpen bij het identificeren van haalbare en realistische vereisten, zodat je een betere match vindt tijdens het werven.

Hoe ga je deze kandidaat behouden?

Iemand aannemen is natuurlijk slechts het begin! Maar wat ga je doen om deze talenten te behouden zodra ze aan boord zijn? We zien helaas te vaak dat goede kandidaten op de korte termijn weer vertrekken omdat de mooie dingen die ze beloofd zijn tijdens het recruitment proces niet zo blijken te zijn of omdat de functieomschrijving ineens heel anders is. Bij Axplain zien we ook dat de zeer ervaren professionals vaker voor zichzelf beginnen, wat aangeeft dat de retentie van jouw talent zo mogelijk nog belangrijker is. 

Gespecialiseerde professionals selecteren is soms lastig voor HR

De meeste recruiters hebben een achtergrond in HR en dat is logisch. Maar het selecteren van technische en/of functionele specialisten, wat Microsoft Dynamics 365 kandidaten zijn, vergt juist ook kennis van die technische en functionele kant. En dat is precies wat HRM-afdelingen vaak niet hebben. Dit kan het wervingsproces bemoeilijken omdat er simpelweg niet genoeg kennis is over bepaalde details en specificaties. Axplain heeft die expertise juist wel en kan de inhoudelijke kant van de business toevoegen. Hierdoor kunnen we een waardevolle partner zijn in dit proces voor je HRM afdeling. 

In de competitieve wereld van Microsoft Dynamics 365 werving zorgt samenwerken met Axplain voor een strategische en persoonlijke benadering. Laten we samen jouw wervingsproces verbeteren en zo de beste matches maken!