In een competitieve arbeidsmarkt waar talent schaars is, kan het voor werkgevers een behoorlijke uitdaging zijn om toptalent aan te trekken en te behouden. Je moet je als bedrijf echt onderscheiden van je concurrenten om de beste kandidaten aan te trekken. Maar, wat kun je als bedrijf doen om je te onderscheiden als werkgever in een markt waar talent schaars is? Hier zijn enkele tips van het Axplain team:

Sterke employer branding

Een sterke employer branding kan helpen toptalent aan te trekken en te behouden. Het is heel belangrijk om je bedrijfswaarden, missie en cultuur te communiceren naar potentiële kandidaten via verschillende kanalen zoals sociale media, vacatures en verklaringen van huidige werknemers. 

Competitieve beloning en voordelen

Het bieden van competitieve beloning en voordelen is noodzakelijk in deze schaarstemarkt. Je moet als bedrijf altijd de markt goed onderzoeken en zorgen dat je primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden concurrerend zijn. Dit omvat niet alleen het basissalaris, maar ook bonussen, aandelenopties, pensioenregelingen en ziektekostenverzekeringen. Maar, ook bijvoorbeeld de flexibiliteit die je biedt aan je werknemers om een goede werk-privé balans te vinden. 

Mogelijkheden voor groei en ontwikkeling

Toptalent wil groeien en dus werken voor bedrijven die op groei en ontwikkeling focussen. Dit helpt niet alleen bij retentie, maar trekt ook toptalent aan die op zoek zijn naar mogelijkheden om te leren en te groeien. Groei is niet voor niets een van de vijf pijlers van Axplain, dit is echt belangrijk om een goede match te maken. 

Positieve werkomgeving

Als bedrijf wil je een cultuur van respect, inclusiviteit en samenwerking bevorderen. Dit kan worden bereikt door mogelijkheden te bieden voor teambuilding, erkenning en beloningsprogramma’s en het ook door bevorderen van een goede balans tussen werk en privé.

Flexibele werkregelingen

Flexibele werkregelingen zoals thuiswerken, flexibele werktijden en job-sharing worden steeds populairder. Bedrijven die deze regelingen aanbieden, kunnen toptalent aantrekken dat waarde hecht aan een goede balans tussen werk en privé. Het is belangrijk om duidelijke beleidslijnen en richtlijnen vast te stellen om ervoor te zorgen dat deze regelingen effectief en eerlijk zijn voor alle werknemers.

Ter conclusie, om je als werkgever in een markt waar talent schaars is te onderscheiden, moet je wel wat moeite doen. Gelukkig kan het team van Axplain hierbij helpen en samen met jullie sparren over de juiste voorwaarden, employer branding en werkomgeving om toptalent in de CRM en ERP sector aan te trekken! Meer weten? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer! 

Over ons