Aan het begin van dit nieuwe jaar kijken we niet alleen als team van Axplain vooruit naar onze doelen, maar kijken we ook naar relevante trends in de ERP-sector voor onze kandidaten en onze opdrachtgevers. Want, de Microsoft Dynamics sector doet de naam natuurlijk wel eer aan: the only constant is change en deze sector is minstens zo dynamisch als andere tech sectoren. In deze blog zetten we de vijf belangrijkste trends voor jou als kandidaat op een rijtje: 

Hybride werken zet door

Zoals in vele andere sectoren, zet ook hier het hybride werken echt door. Zowel werkgevers als klanten vinden het steeds meer gewoon en accepteren het dat consultants ook enkele dagen vanuit huis werken. En dat is voor kandidaten natuurlijk goed nieuws, helemaal als het gaat om de goede balans weten te vinden tussen werk en privé. We merken ook dat het voor sommige kandidaten wel echt een rode vlag is als een bedrijf niet openstaat voor hybride werken. Dus wat ons betreft, is deze trend echt een must, helemaal in een markt waar talent schaars is. 

Krappe arbeidsmarkt trekt meer senior profielen

Maar, die krappe arbeidsmarkt heeft ook een andere kant van de medaille. Bij Axplain zien we dat door het grote tekort aan goede consultants, leeftijd van meer senior consultants allang geen issue meer is. Dit betekent dat er ook voor consultants met de juiste kennis en ervaring die meer aan het einde van hun loopbaan zitten, nog voldoende mogelijkheden zijn in de sector. En dat is wel eens anders geweest! 

Groei in eindgebruikers

Als we kijken naar het aanbod in werkgevers komen er steeds meer grote eindgebruikers van Microsoft Dynamics bij die natuurlijk mooie carrièrekansen voor jou als kandidaat kunnen bieden. 

Consolidatie in partners

Wat betreft de partners in de sector, is eigenlijk precies het tegenovergestelde het geval. Het aantal zelfstandige partners neemt snel af en steeds meer partners zijn, of komen, in handen van investeerders en private equity bedrijven. Dit is iets om als kandidaat wel even bij stil te staan want dit soort overnames komen de bedrijfscultuur en manier van werken niet altijd ten goede. 

Ontwikkelingen in de tool

En, last but not least, de markt is niet alleen constant in beweging maar ook de tool zelf. Zowel de technische als functionele ontwikkelingen van Microsoft Dynamics gaan ontzettend snel. Als je bij een partner werkt of wil gaan werken dan biedt dat goede mogelijkheden om jouw kennis op peil te houden en te garanderen dat je altijd de juiste kennis hebt van de laatste versies. Maar, als je bij een eindgebruiker werkt of wilt gaan werken is dit minder vanzelfsprekend. In dat geval is het vaak echt aan jou om je kennis up-to-date te houden.

Over ons