Als we het hebben over Microsoft Dynamics en Exact Software vacatures gaat het vaak al snel over de harde skills, de kennis en ervaring die nodig is voor een bepaalde job. Maar, om succesvol te zijn in die baan, is toch wel iets meer nodig. Helemaal in de huidige wereld waar verandering de enige constante lijkt te zijn, zijn soft skills steeds belangrijker. Iets waar we als recruiters en hiring manager de laatste jaren steeds meer bewust van zijn, maar toch wordt er in opleidingen en cursussen vooral gefocust op de harde skills die nodig zijn. 

Daarom hebben we enkele soft skills op een rijtje gezet die volgens het team van Axplain belangrijk zijn als je wilt werken als Microsoft Dynamics of Exact software Consultant:

Sociaal 

Al zijn je technische skills nog zo goed, een goede Dynamics of Exact Software consultant heeft sterke sociale vaardigheden. Als consultant ben je constant in contact met klanten en dit vraagt om outgoing, empathische en sociale skills. 

Teamplayer

Projecten doe je niet alleen en dus is het belangrijk om een teamplayer te zijn in deze rol. Een teamplayer voor je interne team, maar ook voor de mensen met wie je samenwerkt bij de klant. Een goede teamplayer heeft sterke communicatievaardigheden, is een actieve luisteraar, en weet problemen op te lossen. 

Leiderschap soft skills

Als Microsoft Dynamics of Exact Software Consultant zijn leiderschapsvaardigheden belangrijk om je projecten in goede banen te leiden. Ook hier gaat het vooral om de soft skills zoals anderen motiveren, invloed uitoefenen, stakeholdermanagement, leergierigheid en communicatie.  

Stressbestendig

Projecten zijn niet zonder stress en projecten in deze branche al helemaal niet. Daarom is stressbestendigheid een belangrijke skill als consultant. Denk hierbij aan het managen van je eigen stress, maar zeker ook aan het gehele projectteam. 

Gedreven

Gemotiveerd om het beste voor je klanten te bereiken. Gedreven om altijd het beste uit jezelf te halen en het verbeteren van de status quo voor je klanten. 

Dus, als je als kandidaat je LinkedIn profiel, cv, sollicitatiebrief, of interview prep wilt verbeteren, denk dan ook eens aan je soft skills. Aan hoe je die beter naar voren kunt laten komen om te laten zien dat jij een goede Microsoft Dynamics of Exact Software consultant kan zijn. 

Over ons