In een tijd waar er een ware jacht lijkt te zijn op technische professionals, is snelheid belangrijker dan ooit tevoren in de recruitment sector. Want, wacht je te lang met iemand te contacten of te antwoorden, dan kan diegene alweer aan de slag zijn bij zijn of haar nieuwe baan. 

Maar, ondanks dat dit natuurlijk wat extra druk op de ketel zet, zijn we bij Axplain van mening dat er toch wel zekere tijd genomen moet worden bij het selecteren van de juiste kandidaat. 

CV schuiven

De makkelijkste manier voor ons zou natuurlijk zijn om CV´s of LinkedIn profielen van interessante kandidaten gelijk door te sturen naar onze opdrachtgevers en zo het proces op papier te versnellen. Ofwel, het CV schuiven wat nog veel voorkomt in de recruitment sector, helemaal tijdens deze war of talent. Maar, een CV of LinkedIn profiel zegt misschien wel wat over iemands kennis en ervaring, bij Axplain kijken we verder dan dat. 

Onze vijf pijlers

Wij zijn ervan overtuigd dat een juiste match alleen kan plaatsvinden als we kijken naar de kandidaat als geheel. Dus niet alleen naar zijn of haar werkervaring of specifieke kennis, maar vooral ook naar culturele fit en naar wat die kandidaat nu eigenlijk zoekt als het gaat om werk-privé balans en groei. Want, een duurzame match is niet een kandidaat die puur de hard skills van de vacature kan invullen.  Een duurzame match is iemand die ook bij het bedrijf en de manier van werken past en die zelf ook krijgt wat hij of zij zoekt als het gaat om balans en groeimogelijkheden. Is die match er namelijk niet, dan is deze kandidaat waarschijnlijk ook snel weer weg, helemaal in de schaarste markt waar we ons nu in bevinden voor ERP- en CRM-professionals. En die pijlers dat zijn juist de dingen die bijna onmogelijk van een CV of LinkedIn profiel te beoordelen zijn. 

Minstens twee gesprekken

Om dit wel te kunnen beoordelen, heeft iedere kandidaat voordat zijn of haar cv ook maar bij de opdrachtgever op tafel komt te liggen, altijd minstens twee gesprekken met het team van Axplain. Het eerste gesprek is meer inventariserend en hier bespreken we de vijf pijlers ook. Als een kandidaat succesvol is tijdens dit eerste gesprek, dan volgt een tweede, uitgebreider, gesprek met een managing partner van het Axplain team. Pas als dit gesprek ook succesvol is, stellen we de kandidaat aan de opdrachtgever voor. Dit betekent aan de ene kant dat onze opdrachtgevers alleen echt relevante kandidaten te zien krijgen, en aan de andere kant dat onze kandidaten kansrijker zijn omdat ze al door een uitgebreide screening heen zijn gegaan. 

Dus, nemen we iets langer de tijd dan dat CV schuiven zou kosten? Ja zeker, maar dit leidt wel tot de juiste match versus een kortetermijnoplossing. 

Meer weten over onze manier van werken en onze vijf pijlers? Lees hier verder.

Over ons