Nieuws / 12 juni 2024

Een uniek perspectief op recruitment: Interview met Bert de Wild, oprichter en mede-eigenaar van Axplain

Bij Axplain krijgen we vaak de vraag wat ons onderscheidt van andere recruitmentbureaus. Vandaag willen we deze vraag op een andere manier beantwoorden door Bert de Wild, oprichter en mede-eigenaar van Axplain, aan het woord te laten.

Wat maakt Axplain anders dan andere recruitmentbureaus?

Bert: “Wij zijn eigenlijk geen recruiters, dat is waarschijnlijk het grootste verschil. We hebben meer dan 25 jaar ervaring aan de andere kant van de tafel, aan het roer van bedrijven die Microsoft Dynamics en andere ERP-implementaties deden. We hebben dus misschien minder ervaring in het pure recruitment vak dan andere bureaus, maar we weten wel heel goed wat kandidaten en opdrachtgevers willen. We begrijpen de uitdagingen die komen kijken bij het selecteren en behouden van Dynamics talent en we weten waar we op moeten letten om te beoordelen of iemand een goede, langdurige match kan zijn. We kunnen ons letterlijk in de schoenen van onze opdrachtgevers zetten omdat we jarenlang in die schoenen hebben gestaan. Dat maakt dat je met ons team hele andere gesprekken kunt hebben dan met andere recruitment bureaus.”

Hoe gaan jullie te werk als we een vacature willen vervullen met Axplain´s hulp?

Bert: “Door onze jarenlange ervaring in wat wel en wat niet werkt bij het selecteren van ERP- en CRM-professionals, weten we dat kennis en ervaring slechts een ingrediënt zijn voor een goede match, maar zeker niet het belangrijkste. Daarom hebben we een unieke aanpak ontwikkeld gebaseerd op vijf pijlers:

  • Cultuur: Past iemand binnen het bedrijf en de manier van werken?
  • Kennis: Welke kennis is er nodig voor deze positie?
  • Ervaring: Welke ervaring brengt een kandidaat met zich mee en waar voegt dit waarde toe voor de werkgever?
  • Balans: Wat heeft een kandidaat echt nodig en kan het bedrijf deze balans tussen werk en privé bieden?
  • Groei: Hoe kan en wil een kandidaat zich ontwikkelen en wat voor mogelijkheden zijn hiervoor binnen het bedrijf?

Deze vijf pijlers helpen ons om een grondige en weloverwogen match te maken tussen kandidaat en opdrachtgever. 

Daarnaast is ons businessmodel significant anders dan bij de meeste recruitment bureaus. Als opdrachtgever hebben wij altijd een partij willen hebben die de wervingsfee niet in één keer factureert, maar in delen. Dit biedt een soort van garantie: als de kandidaat eerder vertrekt, vervalt het restant aan facturen. Daarom werken we nu zelf met dit systeem en het geeft onze opdrachtgevers meer zekerheid en vertrouwen in het proces.”

Doen jullie alleen recruitment?

Bert: “Nee, onze dienstverlening stopt niet bij recruitment. Met de unieke ervaring van ons team geloven we dat we veel meer kunnen toevoegen voor onze opdrachtgevers. We hebben meerdere bedrijven gehad in de Dynamics sector, we hebben bedrijven gekocht en verkocht, en we hebben ervaring met het bouwen van organisaties en het maken van moeilijke beslissingen. Deze ervaring bieden we aan in urenbundels tegen een vaste prijs, zodat je niet standaard over je budget heen gaat zoals vaak wel gebeurt bij het inhuren van externe consultants. We helpen opdrachtgevers onder andere met de volgende gebieden:

  • Strategie: Samen bouwen aan een strategisch sterke organisatie.
  • Sales & Marketing: Het verhogen van de winstgevendheid door doelgerichte beslissingen.
  • Opzetten van teams: De juiste mensen op de juiste positie.
  • Advisory board: Coaching aan het managementteam.
  • Stuurgroep: Hogere slagingskans voor projecten door deelname van een onafhankelijk stuurgroeplid.

Met onze uitgebreide ervaring en diepgaande kennis van de sector kunnen we onze klanten op een unieke manier ondersteunen, waardoor we niet zomaar een recruitmentbureau zijn, maar een “strategische partner.”

Bij Axplain draait alles om het creëren van duurzame relaties en het bieden van waarde op lange termijn. Met onze unieke aanpak en brede dienstverlening zijn we er om onze klanten te helpen slagen in een steeds veranderende Dynamics 365 markt.

Meer willen weten over de aanpak van Axplain? Schroom niet en neem contact met ons op voor een verdere kennismaking.