Dat het in de huidige markt niet altijd makkelijk is om aan werknemers te komen, is geen geheim. We kennen allemaal de horrorverhalen van personeelstekorten bij Schiphol en de NS. Grote schaarste aan werknemers is op dit moment de realiteit in allerlei vakgebieden en industrieën. Voor de IT-sector is dit niets nieuws, goede technische profielen zijn al jaren schaars. We weten ondertussen hoe de vlag erbij hangt en dat, in ons geval, het vinden van ERP en CRM professionals niet altijd een makkelijke klus is. 

Dat betekent ook dat het vullen van een vacature niet altijd zo snel gaat als werkgevers zouden willen. Want, ook al zijn goede profielen schaars, dit betekent nog niet dat elke beschikbare kandidaat met de juiste skills een goede match is voor die openstaande vacature. 

Een goede match vinden kost tijd

Tijd die veel werkgevers niet altijd hebben. En dus is het voor recruiters of werving & selectiebureaus soms gewoon makkelijker om voor die eerste de beste kandidaat te gaan of een hele grote zak met geld te bieden aan iemand die misschien wel een goede match kan zijn. Dit leidt in het selectieproces helaas vaak tot het schuiven van cv´s en LinkedIn profielen zonder echt de kandidaten achter die papiertjes te kennen. Want, er is natuurlijk haast bij geboden om die vacature zo snel mogelijk gevuld te krijgen en in deze schaarste markt worden goede kandidaten ook zo weer weggekaapt als je niet snel genoeg handelt. En dus schuiven veel bureaus en recruiters cv´s zo snel mogelijk door naar de klant of hiring manager van geschikte kandidaten op papier. Met een beetje geluk hapt iemand op het offer en is er weer een vacature gevuld. 

Meedenken om echte teams te bouwen

Bij Axplain geloven we niet in die aanpak. Want, elk goed cv of LinkedIn profiel met de juiste skills is natuurlijk van een persoon. Een persoon die wel of niet goed bij het bedrijf en de manier van werken past. Een persoon die bepaalde ideeën heeft over zijn of haar carrièreverloop en groeikansen. Een persoon die een zekere balans nodig heeft tussen werk en privé voor zijn of haar persoonlijke omstandigheden. Zonder deze factoren goed te onderzoeken, is een goede match bijna onmogelijk. Iemand kan nog zo´n goede expert zijn en precies die skills hebben die jij zoekt voor je vacature. Maar, het gaat niet alleen om kennis en ervaring, er komt zoveel meer bij kijken om een goede en langdurige match te kunnen maken.  Daarom geloven we bij Axplain niet in teams kopen of cv´s schuiven om zo snel mogelijk een vacature te vullen. Wij willen meedenken met onze klanten en onze kandidaten over wat een goede match is. Want alleen zo kun je echt duurzame teams bouwen. 

Meer weten over hoe wij te werk gaan? Neem dan vooral contact met ons op! 

Over ons