Talent Intelligence begint steeds belangrijker te worden, helemaal in de schaarste markt waarin we ons op dit moment bevinden. HR analytics, of het managen van interne en externe data, kan je recruitment proces ontzettend ten goede komen. Deze data kunnen het aanbod van goede kandidaten voor jouw vacatures steeds beter bereikbaar maken en een duidelijk overzicht geven van welk talent waar zit en hoe deze kandidaten het beste te benaderen. 

Deze data over kandidaten kan weer gecombineerd worden met zichten over de interne en externe vraag naar dit soort profielen om zo een goede recruitment visie en recruitment strategie op te stellen. 

Veel experts zijn dan ook duidelijk: het is tijd om een talent intelligence specialist aan te stellen als bedrijf. Ofwel, een data analytics profiel gefocust op talent data om zo bij te dragen aan jouw recruitment strategie. Iemand die een talent pijplijn bijhoudt. Het aanbod van talent in de markt, de vraag naar dat talent in het bedrijf en de concurrentie kan monitoren. 

Maar, dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Buiten dat data analytics profielen ook ontzetten schaars zijn en dus een talent intelligence expert aannemen waarschijnlijk nog niet zo makkelijk zal zijn, is dit ook niet iets wat je van vandaag op morgen in gang kunt zetten. Zelfs als je het juiste analytische profiel in je team hebt, het opzetten van de data strategie en het verzamelen van de juiste data is niet een quick win die je snel kunt implementeren. Want, dit is niet iets wat je recruitment team er wel even bij kan doen. Al heb je de juiste dashboards en data dat betekent nog niet dat je de juiste inzichten hebt. Dashboards en toegang tot data zijn nog maar het begin. 

En, je kunt je ook afvragen of al dit creëren van talent data en een talent pijplijn per se inhouse moet gebeuren. Want het bijhouden van trends in de markt, wat er gebeurt bij de concurrentie, en salarisontwikkelingen voor bepaalde profielen, is niet altijd het beste gebruik van iemands tijd. Dat is precies waar Axplain ook waarde kan toevoegen. Door ons grote talent netwerk, hebben we al een talent pijplijn en monitoren we constant wat er allemaal gaande is in de markt. Wat er gebeurt met vraag en aanbod, waar de salarissen naar toe gaan, en welk talent open staat voor verandering en benaderbaar is. 

Wil je meer weten of je als bedrijf meer met Talent Intelligence moet gaan doen en of Axplain misschien iets kan bijdragen? We denken graag met je mee, dus neem vooral contact met ons op. 

 

Over ons